A pajzsmirigy működését segítő étel – minden jód tartalmú étel.
- A tengeri hal (kivéve szardinia) és a legtöbb tengeri zöldség higany tartalma nagyon magas, ezért nem javasolt a fogyasztásuk.
- A tengeri hínár a legjobb jódforrás. Nagyon jó ásványianyagforrás is, ha nem szennyezett. A szervezetünkből számos méreganyag távozását serkenti. A kapszuláknak gyakran magas a higany tartalma és alacsony a hínár tartalma. Kelp a legjobb – a nori, wakame a magas szennyezettség miatt nem ajánlott.
- Szardinia jó és tiszta jódforrás. 3-4-szer kellene enni hetente.
Pajzsmirigy működését gátló ételek
- Cukor, még a gyümölcsből származó cukor is.
- Számos szója készítmény, pajzsmirigy inhibítorokat tartalmaz
- A csapvíz fogyasztás fluor és klór bevitelét fokozza
- Főzés csapvízzel
- Kenyér, általában brómot tartalmaz
- Minden finomított étel
- Nyers káposzta, karfiol, kelkáposzta, brokkoli gyenge pajzsmirigy inhibítortokat tartalmaz, de főzve már remek étel.