Bemutatkozás

Már az egyetemen éreztem, hogy az én utam nem a gyógyszeres gyógyítás. A megelőzés sokkal fontosabb lenne! Ha a betegség már kialakult, és a páciens állapota megengedi, mindenképpen meg kell próbálni életmódváltással, természetes gyógymódok alkalmazásával visszaállítani a beteg kibillent egyensúlyát. Meg kell találni azokat az okokat, melyek miatt a betegség kialakult, mert a gyógyulásnak ez meghatározó tényezője.

Ezért az egyetem befejezése után az Orvostovábképző Egyetemen kezdtem el dolgozni, ahol fő kutatási területem az egészséges táplálkozás és a daganatmegelőzés volt.

Meghatározó élményem, hogy a Washington melletti rákkutató intézetben egy daganatmegelőző kurzuson vehettem részt. Itt megerősödött bennem, hogy még az olyan súlyos betegséget is, mint a rák, gyakran meg lehet előzni, vagy ki lehet tolni a megjelenés idejét.

A megelőzésen túl az oktatás az, amely nagyon fontos helyet tölt be a munkámban. Több évtizede oktatok a Semmelweis Egyetemen, és részt veszek a homeopátiás orvosképzésben is.

A kiegészítő gyógymódokkal a Komplementer Medicina című lapnál betöltött felelős szerkesztői munkám során ismerkedtem meg. Itt kerültem kapcsolatba a homeopátiával, melyből 2000-ben vizsgáztam és azóta homeopata orvosként dolgozom.

Folyamatosan továbbképzem magam, hogy egyre több beteget tudjak meggyógyítani. Jelentős hatást gyakorolt a munkámra, amikor a hormonok működését, és azok egyensúlya felborulásának okát ismerhettem meg.

A Magyar Homeopata Orvosi Egyesület alelnökeként/elnökeként folyamatosan a homeopátia magyarországi elismertetéséért küzdök.

2011-től 8 éven át az Orvosi Szakmai Kollégium Komplementer Medicina Tagozatának tagjaként segítettem a Minisztérium munkáját.

A munka mellett legalább olyan fontos szerepet tölt be az életemben a családom. Három gyermekem már felnőtt és érkeznek az unokák is szépen sorban.

Publikációim (homeopátiában)